sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Miss Pluss Size kisa 2018

Olin yksi niistä onnekkaista jotka valittiin mukaan Miss plus Size kisaan tänä vuonna. Koko homma lähti liikkeelle herjasta ja kun sain kutsun noin tuhannen naisen joukosta Casting -tilaisuuteen, mietin pitkään, että menenkö vai en. Mun miehenkin piti vakuuttaa mulle, ettei ole noloa lähteä kisaan. Jotenkin kaikki missikisat saa ihmiset näyttämään niin hölmöiltä, että ajattelin, ettei tällaisiin kisoihin lähde kuin höhlät ihmiset. Mun ystävät ja työkaverit tuki mua tosi paljon ja meinasivat että ehdottomasti menen, että sopisin kisaan mielettömän hyvin. Kisaan oli haettu sosiaalista, kehopositiivista ja liikunnallista henkilöä. Päätin lähteä katsomaan Casting tilaisuutta, jonne saapui mun lisäksi 29 upeaa naista ja toivoin, että aika kuluisi nopeasti, että pääsisin kotiin nopeasti, kun turha käynti tämä oli kuitenkin. Olin varma, että menisin vain tuomareiden eteen sanomaan muutaman sanan ja sitten lähtisin kotimatkalle. Tuomareiden edessä käytiin yksin ja sitten ryhminä ja lopulta tuli tieto, ketkä olisivat kymmenen naisen joukossa kisaamassa Miss Pluss Size 2018 tittelistä. Mun nimi sanottiin ensimmäisenä ja meinasin tippua penkiltä, koska en ollut uskoa todeksi hommaa. Finaalikymmenikkö otettiin saman tien meikkiin ja kampaukseen ja saimme Dream hairin hiudspidennykset, Flormarin meikkejä ja saimme pitää Jutta -malliston kuvausvaatteemme. Päivästä tuli pitkä, mutta sitäkin antoisampi ja pääsimme tutustumaan vähän toisiimme kiireisen päivän keskellä. Oli outoa astua kameran eteen ja vielä oudompaa yrittää ymmärtää, että kuvani olisi kohta pitkin Suomea usean lööppilehden sivuilla, koska kaikkia tietysti kiinnostaisi millainen toisena Suomessa järjestetyn Miss Plus Size kisan kiljaijat olisivat. Kotimatkalla sain todella paljon kannustavia kommentteja ystäviltä ja sukulaisilta.










Toinen tilaisuus, jossa kokoonnuimme porukalla oli Seiskapäivälehden kuvaukset. Kuvaukset oli huiput ja päivä taas pitkä. Seiska lehden kuvia jouduimme odottamaan aika kauan, mutta pidin kuvasta ja se oli mielestäni onnistunut. Kuvauksiin meille toimitti vaatteet Muotiputiikki Helmi ja rakastin vaatteita mitä meille oli tuotu! Ne istuivat muodokkaille naisille päälle todella hyvin.








Kolmas kokoontuminen meillä oli Vikin xprs laivalla. Me pidettiin show siellä ja oikeastaan vasta laivalla selvisi mitä siellä oikeasti tapahtuisi. Ensin mentäisiin lavalle kierrokselle Jutta -malliston vaatteissa ja toinen kierro muotiputiikki Helmen vaatteissa. Joka kierroksella piti aina sanoa muutama sana, joita viime vuoden voittaja Marjaana Lehtionen ja kisaa luotsaava Sunneva Kantola meiltä kyselisivät. Jännitti, mutta hyvin se kaikki meni ja oli kivaa. On kivaa ottaa selfieitä ja kuvia, kun koko porukka harrasti samaa ja saman henkisten ihmisten kanssa oli viihdyttävää olla. Yksi meistä voitti yleisöäänestyksen laivalla ja sen en ollut minä, mutta voittaja ansaitsi voittonsa :)













Lopulta koitti kaikkien etukäteen jännittämä alusvaatekuvaus. Kuvista tuli kuitenkin kauniita ja asiallisia, vaikka kansan ääni olikin se että kuvat oli typeriä ja niissä piiloteltiin liikaa ja paljasta pintaa ei näkynyt tarpeeksi. Anteeksi nyt vaan, mutta alusvaatekuva ei tarkoita mitään aslastonkuvaa, vaan kuvaa jossa näkyy alusvaatteita. Omassa kuvassani näkyy rintaliivejä ja tunikaa ja molemmat ovat alusvaatteita, joita Change -alusvaateliike oli meille kuvauksiin antanut. Alusvaatekuvaus oli hohdokas!















Viimeinen tapaaminen ennen finaalia meillä oli Tampereella, jossa Jutta Gustafsberg ja Sunneva Kantola pitivät meille luentoja ja liikuntaosuuden, johon en itse töiden vuoksi voinut osallistua, luentoja olin kyllä kuuntelemassa. Jutta ja Sunenva ovat molemmat sellaisia persoonia, että oli enemmän kun ilo nähdä heitä kisan myötä ja molemmat ovat ihanan positiivisia ihmisiä. Heidän kaltaisiaan pitäisi olla maailmassa paljon enemmän!



Lopulta tuli se suuri kauan odotettu finaali. Itselläni on harmittavan vähän kuvia finaalista, mutta tunnelma ja esiintyminen oli kivaa. Finaali pidettiin upeassa Vanajanlinnassa ja kohokohtia oli itselänio kun Aku Hirviniemi kävi kehumassa mun silmiä kauniiksi. En voittanut kisaa, enkä olisi halunnutkaan, mutta kokemus oli mieletön! En tiedä kuinka upeita tulevien vuosien kisoitsa tulee ja kun oma kisani oli vasta toinen laatuaan Suomessa, niin kymmenen vuoden päästä kisa saattaa olla täysin erilainen. Toivottavasti kisa pitää huumorin ja positiivisuuden mukanaan. Ehdottomasti olen seuraamassa 2019 vuoden kisaa finaalissa ja jos ehaluat kisaan hakea, niin en voi muuta kun suositella!








Kisa poiki itselleni haastatteluja (joista yksi alla: Nuori sielu -sivuston haastattelu), pääsyn Fashion model agencyn listoille ja uusia tuttavia, joita oli ihana tavata :)

NE päivät täällä on ollut paljon puhetta miss plus size konseptista ja me haluamme haastatella yhtä osallistujaa Niina Jormanainen saadaksemme lisää tietoa .
Kerro itsestäsi vapaamuotoisesti ?
Niina : Olen positiivinen ja monesta asiasta innostuva persoona, joka menee aina sydän edellä joka paikkaan. Rakastan liikuntaa ja innostun aina uusista haasteista ja jutuista. Pidän muista ihmisistä ja haluan tehdä töitä ihmisten parissa. Ikää minulla on 36 vuotta ja pituus on 162cm.Työkokemusta minulta löytyy asiakaspalvelutyöstä ja personal trainerina toimimisesta. Graafista alaa olen myös kokeillut, mutta se ei ollut minun juttuni, vaan palasin takaisin asiakaspalveluun. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja toimin tällä hetkellä esimiehenä lasten leikkimaassa ja vedän ystäväni kanssa Fitwell valmennus -nimistä yritystä, joka vie asiakkaita ulkomaille hyvinvointimatkoille ja toimin myös online valmennuksien ohjaajana.
Miksi malliksi ?
Niina: Mallin hommia teen, koska niistä tulee hyvä mieli ja se on vähän kuin “harrastus”, joka on lähellä sydäntä, kuten esim. näytteleminen on joskus aikoinaan ollut. Tykkään esiintyä ja mallin työt ovat osa tätä intohimoa. Mallin hommia olen tehnyt useamman vuoden aikana, mutta plussa malleille ei vielä toistaiseksi ole Suomessa kovin isot markkinat. Lähinnä töitä eniten saavat ne, jotka ovat jo jollain tapaa kuuluisia. Plus size malliksi halusin (ja samasta syystä lähdin miss plus size kisaan mukaan), koska haluan toimia esimerkkinä naisille, ettei koolla ole väliä. Kehopositiivisuuden esille tuonti on tärkeää ja jos yksikin ihminen saa minun esimerkkini vuoksi itsensä liikkeelle ja ymmärtää, miten tärkeää on rakastaa itseänsä, niin olen onnistunut missiossani. Tämän vuoden Miss Plus Size kisa oli toinen Suomessa järjestetty, joten kisaan ei ole ollut mahdollista aiemmin osallistua. Kisaa en voittanut, mutta kokemus oli mahtava ja tämän vuoden kisan voittaja Niina Kuhta todella ansaitsi voittonsa ja on todella upea ja kaunis nainen. Haaveilin hetken aikaa, että olisi ihanaa lähteä Miss plus world kisoihin, mutta yksin ilman tukijoukkoja sinne on vaikea lähteä, jo ihan rahallisistakin syistä. Ehkäpä ensi vuonna Miss Plus Size -kisan voittaja lähetetään sinne ja saadaan sitä kautta auki suomalaisille plussa naisille tie ulkomaille asti.
mikä on sinun paras puolesi ?
Niina: Ehdottomasti itsevarmuus! En ole täydellinen, mutta pidän itseäni kauniina ja voimakkaana persoonana, joka haluaa muille hyvää ja olla positiivinen esimerkki. Toki minullakin on huonoja päiviä, mutta kuten Miss Plus Size -kisaa vetävä Sunneva Kantola meille opetti, niin pitää aina katsoa peiliin huonoinakin hetkinä ja kertoa itselleen olevansa kaunis, upea ja rohkea.
monet naiset ajattelevat, että plus koko on huono asia, mitä vastaat heille ?
Niina : Mielipiteitä on monia. Jotkut ihannoivat super laihoja, jotkut ihannoivat plussa kokoisia. Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Mutta esimerkiksi Miss Plus Size -kilpailussa kisaajien on oltava sporttisia ja liikuntaa harrastavia naisia. Arvostelijat eivät aina välttämättä tiedä mitä kuoren alta löytyy ja esimerkiksi kun itse treenaan voimatreeniä, niin treenaan sen verran kovaa, että usein nauran itsekseni, että olisi mukava saada näitä arvostelijoita kanssani treenaamaan, jotta voisin nähdä miten suu sitten laitetaan kun eivät välttämättä pysykään minun tahdissani treenissä. Plussa koko ei todellakaan meinaa sitä, että henkilö kuolee saman tien sydänkohtaukseen, vaikka sellainen käsitys monilla onkin, että iso kokoinen on aina sairas lihavuuden vuoksi. Kyllä niitä ongelmia hoikillakin on. Kaikki on vain ja ainoastaan siitä kiinni miten elät elämääsi ja kehoasi kohtelet.
miten valmistaudut ennen kilpailua ?
Niina: Kilpailussa meille annettiin sekä kuvaus- että lavavaatteet. Asennot ja kävelytyylin sai valita melko pitkälle itse, mutta ohjeistus oli siitä missä järjestyksessä tullaan ja siinä mitä lavalla tehdään. Itse mallin töissä mallit koulutetaan Catwalk kävelyyn ja olen itse käynyt kurssin siihen liittyen oman mallitoimistoni kautta.

Miss Plus Size -kisan voittajan täytyy olla kaunis, sporttinen, positiivinen ja rohkea persoona, joka pystyy tuomaan kehopositiivisuutta esille ja kannustamaan muita pitämään itsestää .
Niina Jormanainenmiss plus size kilpailja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti